SAMSUN
Tarihi Kentler Birliği 13-14-15 Mayıs tarihlerinde 19 Mayıs’tan önce Samsun’da idi. Tarihi yok ama tarih yazmış bir şehir Samsun. 19 Mayıs olmadan 19 Mayıs’ı hem de 1919 yılının 19 Mayıs’ını yaşadım. Bandırma Vapuru’ndan Atamızın karaya ayak bastığı yerden biz de ayak bastık, gezindik o duygularla, çok kolay gezindik rehber eşliğinde, oysa ne kadar zor günler yaşanmış ne kadar zor kararlar alınmış, alınan o zor kararlar ve kararlılık ile bugün kolay gezindik o yerlerde.
Deniz kıyısı olmak güzel şehircilik açısından, doldurmuşlar Karadeniz’i Samsun nerede ise Sivastopal’a ulaşacak. Göletler, su kayağı eğitim alanı, kanallar, restoranlar, göz alabildiğine yeşil, mavi ile birleşince daha bir yeşil olmuş, Karadeniz Mavisi de turkuaz.
Dolu dolu iki gün geçirdim. Çok sevdiğim akademi yıllarında ki meslektaşım ev arkadaşımla da beraber olduk. Karadenizlilerin misafirperverliği de bir başka oluyor.
Cumartesi Akşamı konservatuarda belediyenin Türk Sanat ve Türk Halk Müziği Konseri vardı, daha sonra Samsun’lu Sanatçı Yıldırım Bekçi geceye renk katkı güzel sesiyle, hele Karadeniz Horonu, sahne çökecekti Horon Ekibi’nin seri ayak vuruşlarından.
Tarihi Kentler Birliği Kurucusu, onursal başkanı, aynı zamanda Çekül Vakfı Başkanı değerli ve o nispette de mütevazi insan Metin Sözen. Profesör Dr. demiyorum o etiket sınırlı bir çalışmayı simgeliyor. 350 üye belediyeden oluşan Tarihi Kentler Birliğinin her bir projesi, belediyesi, çalışanı, uygulamada ki her taşı, her eseri ile yakından ilgilenen, projelendiren. 1000 5000 10000 yıllık Anadolu Tarihini gün yüzüne çıkarmada ki gayretine, ustalığına hayran olduğum, hocam. Defalarca gezdiği incelediği yerleri, yolları, tarihi mirası, bizlerle beraber gezdi Samsun’u.
Yorumlar kapatıldı.